LJUBAV DJECI U AFRICI

U nedjelju 21. i 28. ožujka 2021.  u našoj župi održana je prodajna izložba prigodnih ukrasa s temom Uskrsa.  Sva sredstva od prodanih radova namijenjena su  školovanju  potrebite i  gladne djece u Africi.

Župljani župe Presvetog Srca Isusova na Baldekinu već punih dvanaest godina u Korizmi i Došašću i na ovaj način iskazuju svoju osjetljivost za potrebe onih najugroženijih. Ova ideja je sigurno potaknuta velikom svjesnošću i zauzetošću našeg župnika don Tomislava Puljića o potrebi pomoći djeci u najsiromašnijem dijelu svijeta.  S tim u vezi imamo i Akciju Djeca pomažu djeci koju smo održali već jedanaest puta (osim prošle godine, radi zdravstvene situacije). U njoj svakog Božića rado sudjeluju naša djeca posjećujući obitelji i skupljajući priloge za svoje siromašne vršnjake te tako izgrađuju i svoj odnos prema patnji drugih.

Već niz godina u izradi originalnih, ručno izrađenih, prigodnih ukrasa ističe se naša župljanka, gđa Irena Aras. Ona ih osmišljava i s ljubavlju izrađuje, te daruje za prodaju, a sav utržak ide za školovanje djece u Africi. Taj rad joj pričinjava zadovoljstvo i radost što  može biti jedan mali pokretač dobrote ljudi koji imaju srca za potrebne.

Svako je djelo važno, svaka pomoć dobro došla, svako dobro srce  čini svih nas duhovno bogatijim i zrelijim, te svjesnijim vremena u kojem živimo. Bogu hvala za sve dobročinitelje koji svojim djelom ljubavi šire Božju ljubav u ovom opterećenom svijetu!